Hysteri kring Johan Palm


Det blev hysteri när Johan Palm uppträdde i Rättvik.
FOTO: LINNEA STÅHLBERG

En av tjejerna har skrivit "Johan Palm - jag älskar dig" i pannan och de flesta har skrikit sig hesa redan innan det börjat. Även Johan verkar fundera på hur man ska hantera hysterin.

Vad? Johan Palm med band
Var? Sjövillan i Rättvik
När? Lördag kväll
Publik? Hysteriska
Betyg? DD

Det är skrik, det är gråt, det är svett, tårar, plakat och autografblock. Publiken är nästan uteslutande tjejer och det är precis sådär spänt i luften som när man väntar på sin livs idol. När han anländer in på scenen håller de mindre barnen för örenen på grund av höga jublet som uppstår.

Det roliga är att Johan Palm och hans band skulle kunna vara vilket lokalt demoband som helst. De har ingen scenvana, ingen erfarenhet av att turnera eller bemöta och hantera publik. Johans blick vittnar om en skräckblandad förtjusning till hysterin framför scenen, något jag förstår. Hur hanterar man ett gäng tjejer som skriker att de älskar en, när man själv knappt har koll på vilken dag det är? Bandet ser ut att uppskatta att de inte är lika dragna i som deras sångare, de ser klart mer avslappnade och glada ut än Johan. Och som den vimsiga yngling han är levererar han tafatta mellansnack som bara förstärker intrycket utav ovana och ja, killen är ju faktiskt inte mer än 17 år.

Bandet spelar helt okej, men för ett öra som inte lyssnat in sig särskillt på Johans album så blir man inte direkt tagen med storm. Johan har en häftig röst om han använder den rätt, men jag tror att de ska vara glada så länge de kan rida den här vågen, för den kommer inte bestå i all evighet.

LINNEA STÅHLBERG

Källa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0