Nyårsafton!

Eftersom jag inte har tillgång till någon dator vid tolvslaget vill jag passa på att önska er alla Gott nytt år! Hoppas ni får en riktigt rolig nyårsafton.
Så hörs vi igen år 2009! :DBara 3 dagar kvar till Mjölby nu också ♥

Ny tid för spelningen i Mjölby!!


Tiden har blivit ändrad på spelningen i Mjölby.
Nu ska de inte längre spela 14:00 utan 13:00. En timma tidigare!


Källa.

Johan blev inte Årets Östgöte...

...Det blev Jonas Jacobsson.

Såhär står det på SR.se: Jonas Jacobsson tog tre guldmedaljer vid årets paralympics i Peking, och har därmed tagit sammanlagt 16 paralympicsguld i karriären. De andra nominerade i omröstningen var Titti Andersson, Jennifer Mayer, Johan Palm och Camilla Wallin. Sammanlagt har 909 röster lagts på kandidaterna.

Vill ni läsa hela artikeln? Klicka här!


Källa

Intervju med Johan [Nt.se]


Reporter: Den här gången befinner jag mig på torget i Mjölby. Och nu ska vi få träffa killen
som numera är Sveriges mest populära 16-åring, och jag pratar förstås om Johan Palm. Var det rätt person som vann Idol 2008?

Johan: Ja, jag tycker väl att Kevin var verkligen en värdig vinnare. Men Alice hade ju också varit det.

Reporter: Även om du själv skulle vunnit det själv kanske, allra helst?

Johan: Ja, det skulle det i och försig. Ganska kul det.

Reporter: Vad händer nu för dig då?

Johan: Nu har jag fullt upp med att vara hemma och vila.. Framtill jul hade jag tänkt. Så får vi se vad som händer efter det. Jag vet faktiskt inte riktigt själv, men jag hoppas väl på något skivkontrakt..och..massa pengar, och bli legendförklarad och sådär.

Reporter: Bästa minnet då från 2008? Jag förstår att det har varit ett helt hysteriskt år för dig. Men finns det något

speciellt litet tillfälle sådär som du kan minnas extra mycket?

Johan: Ja, nej. Egentligen inte. Hela den här grejen med Idol har varit otroligt roligt. Men liksom dom gångerna som varit mest minnesvärda är väl kanske, eller den absolut bästa känslan var nog dom första gångerna man gick vidare på slutaudition och sådär. Det var en otrolig känsla.

Reporter: Jul och nyår och sånt innebär ju mycket familj, vänner och massa god mat och massor gott godis. Men vilken musik spelas hemma hos dig under jul och nyår?

Johan: Ja-a du, det blir väl sådan här musik som jag lyssnar på annars. Lite rock och sådär. Lite Bowie, Smiths, Suede och sådär. Och så blir det en del julmusik också.

Reporter: Har du någon favorit i jullåt?

Johan: Nej, men jag har haft. När jag var mindre lyssnade jag mycket på.. Vad var det nu jag lyssnade på? Den där, jag gillade den här vår julskinka har rymt. Den är ju en klassiker.

Reporter: Några snabba frågor då. Knäck eller ischoklad?

Johan: Åh jag kommer inte på vad det är. Ischoklad, tror jag. Jag kommer inte på hur det smakar, men ischoklad tror jag.

Reporter: Blondiner eller brunetter?

Johan: Det kan väl variera sig.

Reporter: Guitar Hero eller Singstar?

Johan: Guitar Hero.

Reporter: Vad hoppas du på nu då inför 2009?

Johan: Jag hoppas väl på att jag ska kunna fortsätta med musiken och leva på det helt enkelt.

Reporter: Redan, trots att du bara är 16 år?

Johan: Jah.

Reporter: Tack så jätte mycket Johan, och vi kommer finnas på nya platser och träffa nya Östgöterska profiler med våran platsgran. Nu tillbaka till studion.

Reporter: Lina Ekström
Bild: 24NT


Johan tar en paus över julen [nt.se]

Nt.se har gjort ett "julporträtt" av Johan.
Intervjun kommer komma skriftlig snart också :)Foto: Eric Lager

Östergötland


24:nt har denna gång träffat sveriges mest populära 16-åring - Johan Palm känd från Idol.

För att se intervjun: Klicka
här!

Han berättar att han vilar över jul men hoppas på skivkontrakt i framtiden. Idol är någonting han aldrig kommer att glömma.


Källa.


Tack till läsaren Elias som tipsade mig om detta. / Matilda


Johnny the rocker - Johan Palm Idolfinalen 12/12 -08


Uppladdat av: Maadde89

Johan Palm är årets Johan Palm

 
©Jenny Staaf, Gylleneskor (www.jennystaaf.com)


Johan Palm är årets Johan Palm


Sådär kan man väl ändå inte skriva, tänker ni? Nej, egentligen inte, men det jag syftar på är att jag tror att vi i Johan Palms medverkan i Idol 2008 har bevittnat något som kommer att gå under ett eget begrepp i framtiden. Nästa år är det "xxx" som är "2009 års Johan Palm".


Jag tillhör dem som gillade Johan från första början. Med sin charm och den enorma glimten i ögat hade han alla förutsättningar att komma långt - och en egen stil som Sverige nästan inte sett sedan Noice under tidigt 80-tal.


Men jag kunde inte förutspå hans enorma popularitet! Jag har varit på två Idol-sändningar - bland annat den där Johan röstades ut. Hysterin och skriken från fansen som ses och hörs i TV är bara en bråkdel av hur det är i verkligheten. I bussen till Frihamnen, i kön utanför, inne i byggnaden, under pausen, på bussen hem.. allt handlar i princip om Johan Palm. Eller i alla fall för 9 av 10.


Jag roas av att beskåda den dyrkan tjejerna hyser för Johan, speciellt när Johan själv ser ut att ta det på ett bra sätt. Han verkar kunna hålla en bra distans till fansen och tar det på allvar samtidigt som han kan skoja om det.


Nu är jag nyfiken på vad som händer med honom i framtiden, om han kommer att få låtar som håller, om han kommer ge sina fans det som de vill ha. Men han måste hur som helst skynda sig.. hans fanskara tillhör den där sorten som växlar föremål för sin brinnande låga snabbt. Vill han bli ihågkommen som Johan Palm och inte bara "Idol-Johan" i framtiden måste han nog se till att ha en skiva klar och en turné på gång innan nästa års Idol startar - och fokus kommer läggas på 2009 års Johan Palm.


Skrivet av: Jenny Staaf på Gylleneskor.se


Källa

Kolla in, kändisarna badar! [Aftonbladet]

Johan Palm..... med gitarr

Inte utan min gitarr! "Idol"-deltagaren Johan Palm, delar badkar med guran.

Källa


Sveriges hetaste nöjespersonligheter 2008 [Expressen]

Expressen har gjort en lista över 2008:s hetaste nöjespersonligheter.

Av 100 möjliga kom Johan på plats 24.

"24. Johan Palm: Sällan har en så liten och surt sjungande människa skapat sån hysteri."Källa

Namnsdag

Grattis på namnsdagen Johan! ♥

Såhär står det i BT idag om namnet Johan;

Johan är en nordisk kortform av Johannes.
Därmed har det samma ursprung och betydelse
som namnsdagsgrannen. Namnet Johannes
har tolkats som "Herren är nådig" eller "Gud har
förbarmat" och alltså har namnet Johan ungefär
samma betydelse.

Johan fanns i Sverige redan under vikingatid och
finns inristat bland annat i en runsten i Orkesta
i Uppland. Namnet blev allmänt under medeltiden
och har genom alla år varit ett av de vanligaste
svenska manliga förnamnen. Särskilt populärt var
det i slutet av 1980- och början av 1990-talen.

Idag finns det cirka 173300 sin heter Johan, av
dessa har omkring 76900 det som tilltalsnamn.


Mjölby Köpcentrum

Just nu händer inte så mycket i "Johan-världen", därför som det blir lite dålig uppdatering. Men för er som ska till Mjölby 3/1 (som jag) så kan ni kolla in Mjölby Köpcentrums hemsida här.
Där finns även karta vart det ligger osv. Bra att veta om man inte bor där ;)Och somsagt så ska jag till Mjölby 3/1 och kommer naturligtvis ta många bilder och filma alltihop. Som det ser ut nu kommer Bella att uppdatera här om allting som händer i Mjölby. Så om ni vill hålla er uppdaterade då Johan sjunger i Mjölby, kommer ni kunna göra det här på bloggen. :)Ps.
Just nu håller jag på att förbereda några tävlingar som snart kommer dyka upp här på bloggen. Alla priser kommer ha något med Johan att göra, så ni får vara beredda på väldigt fina priser ;) Första tävlingen kommer dra igång någon gång i början av 2009.

Julafton!

Hej på er!

Idag blir det ingen uppdatering eftersom att det är Julafton. Men jag hoppas ni får en riktigt rolig och bra dag, och självklart många fina julklappar. Igår slog bloggen besöksrekord också :) Så därför när jag nu ändå skriver vill jag passa på att tacka för alla era kommentarer. Jag svarar inte på alla, men jag läser alla och det är jätte roligt. Så fortsätt med det :D


God Jul på er nu och ha en riktigt rolig julafton! ♥


Johan Palm med idolvinnarna till Mjölby [Corren.se]


Bild: CLARA HERNER


Johan Palm uppträder i Mjölby tillsammans med Idolvinnaren Kevin, Alice och Robin B. Det är första och enda gången Johan Palm finns med i den landsomfattande Idol - turnén.

- Vi har lagt till Mjölby eftersom Johan Palm är så fruktansvärt populär, och det är enda stället han är med på under den här turnén, säger turnéledaren Thomas Billstam.

Kevin, Alice, Robin B, som kom etta, tvåa och trea i årets Idoltävling, besöker sammanlagt cirka 25 platser i landet. För närvarande befinner de sig Skåne, sedan ska de till Norrland och efter nyår är det Mjölbys tur, berättar turnéledaren.

Vet inte riktigt

Thomas Billstam vet inte riktigt varför Johan Palm endast är med denna enda gång. Än så länge är Johan Palm, liksom övriga Idolartister, kontrakterade av Sony Music. Senare kan de fritt välja själva.

- Det kan finnas andra planer för honom eftersom han är så otroligt populär.

Finns det rentav risk för upplopp?

- Vi är väldigt väl förberedda för det här och står i ständig kontakt med kommunen och köpmännen. Som säkerhetsansvarig ser jag inga problem med det här. Ingen kommer att bli klämd eller så, säger Thomas Billstam.


Kravallstaket och vakter

- Det här är större än jag räknade med från början, säger centrumledaren Kenneth Fungbrandt.

Det kommer att krävas säkerhetsstaket och minst fyra ordningsvakter. Ansökan är lämnad till Mjölbypolisen.


Hur mycket folk räknar du med?

- Mycket om jag har förstått det här rätt. Antalet törs jag inte ens gissa på. Det här är stort och jätteroligt. Det tycker de butiksägare jag har pratat med.

Källa


Tack till läsaren Elias som tipsade mig om detta. / Matilda


Johan igår 22.12.08 <3


Johan i P4 Östergötland 17/12-08

- Nu ska vi till Mjölby närmast och numera så är han Idol-Johan för hela Sverige. Och han är dessutom en av våra fem kandidater till titeln Årets Östgöte. Och frågan är då till och börja med vad han tycker om det?
 Johan:
Det är ju jätte kul. Det är underbart, verkligen.

- Nu är du hemma i Mjölby igen efter att ha bott i Stockholm ett antal veckor för att tävla i Idol. Hur känns det att ha kommit hem igen? 
 Johan:
Lite konstigt är det såklart. Man har ju liksom haft fullt upp med Idol och varit aktiva hela dagarna med det så att när man kommer hem såhär så är det klart att man slappar av lite och jag har varit otroligt lat den senaste tiden. Jag har varit hemma och degat i stort sett. Spelat tv-spel, ätit och sovit.

- Ja för när jag träffade dig i Stockholm, då var du fruktansvärt trött.
 Johan: Den dagen var jag extremt trött, verkligen. Det var en av de värsta egentligen.

- Då hade du pumpat i dig kaffe och Coca Cola och ingenting hjälpte. Och du mådde nog inte så bra där.
 Johan: Nä, det gjorde jag egentligen inte. Men nu mår jag bättre höll jag på att säga fast det gör jag väl inte nu heller. Jag är lite sjuk och sådär fast det är helt okej ändå.

- Det är på ett annat sätt. För nu är du lite förkyld och så. Nu ringer din telefon också. Är det så att det är många som håller på att ringa till dig?
 Johan: Ja det är det ju. Folk har börjat få tag på mitt nummer och det är inte så jätte bra. Jag måste verkligen byta nummer.

- Kan du inte ha hemligt nummer då?
 Johan: Jo men det har jag redan fast folk har väl fått tag på det ändå.

- Vad vill dom då när dom ringer?
 Johan: Dom ringer hem och så är det oftast någon annan som svarar eftersom vi inte vet vem det är och dom brukar väl oftast svara: Heeej, är Johan där? Jag skulle bara vilja säga grattis och blablabla.

- Och du, Mjölby är inte så himla stort där du bor. Är det inte så att dom hittar hit och till huset där du bor?
 Johan: Det är väl bara Mjölby-bor som kommer hit ibland och högstadieelever som kommer och vill autografer och sådär. Det är inte så ofta det händer så.

- Får du någon post och då?
 Johan: Jag får post hela tiden. Det är sjukt.

- Har du rensat brevlådan idag?
 Johan: Nej.

- Då kanske det ligger något. Vi får gå ut och göra det sen då.
 Johan: Jah, precis.

- Men du Johan Palm, din resa i idol, hur har den förändrat dig?
 Johan: Mycket. Jag är väl samma person kan man säga, fast lite bättre utvecklad liksom. Det känns som jag typ har blivit tre år äldre på hela den här resan.

- Du har mognat lite menar du?
 Johan: Ja, både som artist och som person.

- Vad är det bästa med den här idol-grejen då?
 Johan: Det måste vara alla människor man träffar och sådär.

- Finns det någonting som är negativt med det som du har varit med om?
 Johan: Ja, man blir ju rätt sliten av det. Men det är ju verkligen värt för det, man får ju verkligen tillfälle att synas. TV har ju en sådan enorm genomslags kraft. Det har varit värt det helt klart. Det har inte varit så många negativa grejer med det över huvud taget egentligen.

- Men dom här hysteriska tjejerna då Johan? Som sprang upp på scenen och var helt..galna skulle jag nästan säga. Hur reagerar du på det?
 Johan: Man blir ju lite paff sådär. Det var ju lite svårt att koncentrera sig på sången när man sjöng där. Det är konstigt för man märker verkligen att en del människor bryr sig mer om mitt liv än vad jag själv gör. Det är otroligt kul.

- Nu är du hemma i din villa här i Mjölby. Eller din villa, det är din familjs villa. Du har flyttat tillbaks till Mjölby. När jag pratade med dig sist tyckte du att det var ganska trångt i Mjölby och ville härifrån och så. Är det fortfarande den känslan du har?
 Johan: Nja, alltså. Jag tycker det är en fin stad men man tröttnar kanske lite efter ett tag. Så jag kanske vill komma bort härifrån ett tag. Kanske flytta till England eller nått istället. Jag får se.

- Men hur blir det med gymnasiet då? Har du hoppat av det nu?
 Johan: Alltså tekniskt sett har jag inte gjort det än, men jag går inte i skolan nu. Jag vet inte hur det blir efter jul, om man ska ta några små kurser eller om jag hoppar av och tar ett sabbats år. Jag får se.

- Vad kommer och hända med Johan Palm efter Idol? Alltså du som var så populär och kom på fjärde plats och sådär. Nu undrar ju alla, vad ska du göra?
 Johan: Jag kommer fortsätta med musiken. Det kommer jag se till att göra och försöka få skivkontrakt och sådär och försöka släppa en platta och så vet jag inte hur det blir men.

- Det står ett piano bakom dig.
 Johan: Ja.
- Kan du spela på det?
 Johan:
Inte så mycket.
- Kan vi inte få höra något då?
 Johan:
Okej då.


- Jag tycker vi ska gå ut och kolla din brevlåda och se vad som ligger i den idag.
 Johan: Det kanske inte finns något.

- Ja men då är det första dagen här du är utan beundrar brev.
 Johan: Här är tomt.

- Nä, posten har inte kommit än.
 Johan: Kass.

- Du, det är mycket julkort att lägga på idag tror jag. Dom har mycket att göra. Vad synd, då fick vi inte se några beundrar brev.
 Johan: Men jag har några du kan få se här. Här, det här tyckte jag var riktigt trevligt. Det är någon som skickat med en skiva till mig. Jätte bra låtar.

- Det är bra Johan att du har något att göra på dagarna. Nu får du sitta och läsa brev och svara på brev. Nu får du gå och ta kort på dig själv så att du kan skicka till alla dina fans också.
 Johan: Ja.

- Men du, nu får vi se hur det går här med Årets Östgöte också.
 Johan: Ja, spännande.


Johan i Linköping..


Johan skrev nyss på sin blogg att han är i Linköping och köper julklappar. Mysigt.

Rösta!

Det står ganska still i "Johan-världen" just nu. Så här kommer en påminelse på alla tävlingar Johan just nu deltar i och hur ni ska göra för att rösta.

Årets Östgöte
Du kan rösta via e-post:

ostgoten@sr.se

Det går också att rösta med brev och vykort:

Sveriges Radio Östergötland
Box 500
601 07 Norrköping
(Du skriver i brevet/vykortet vem du röstar på)

Eller smsa för att rösta:

Skriv: P4öst [mellanslag] Kandidatens efternamn
Skicka till: 722 50

Din röst måste vara inne senast 30 December.
Den som blir Årets Östgöte presenteras på Nyårsafton.

Årets TV-personlighet
För att rösta på Johan: Klicka här och gå in på Johans bild. Ge honom 5 stjärnor under bilden. Man kan rösta varje dag. Och för att hjälpa honom få högre placering kan ni ju rösta 1 stjärna på Miley Cyrus och Erik & Mackan som just nu ligger före honom.

Vinna Brangelinas pepparkaksslott

För att rösta: Klicka här!

Johan leder med 19.8 % men Andres Bagge är strax under med 17.5%Alla som röstar får en puss * ♥

(
Länkar till tävlingarna finns även under "Länkar" ett tag framöver)

Johan år 2006


Mjölby i Januari

3 Januari 2009 klockan 14:00 kommer Johan uppträda tillsammans med Alice, Kevin och Robin B i Mjölbyköpcentrum.

Idolernas "God Jul" video


För att se i bättre kvalitet: Tryck på videon, och klicka sedan på den blå texten under klippet där det står "titta med hög kvalitet".

IdolbloggenNu har Johan äntligen börjat blogga mycket igen :D

Det här skrev han tillexempel igår:
Har precis sett bloggkommentarerna om att mina smileys på något sätt skulle vara sötare än alla andras :) Det är förstås kul att ni tycker det :) En vild gissning, om jag skulle använda dom oftare och skulle se det som en obligatorisk uppgift att ersätta varenda punkt, utropstecken och frågetecken med hundra sneda glada miner så skulle effekten nog försvinna lite :) :) :) Eller vad tror ni :p :p :p :p :p ...misstolka nu inte det här som att jag ogillar kommentarer innehållandes smileys. Är bara en extremt självgod människa som tycker att min humor är otroligt bra och måste få allt roligt jag kommer på sagt, även om det kan uppfattas som lite elakt. Det här tillägget i mitt inlägg tog bort det roliga, på nåtsätt. Men jag vill ju inte riskera att alla underbara människor tar illa upp och slutar tycka om mig... Nej, det här jag skriver nu blir ju bara patetiskt, förlorar säkert fler fans på det. Äh, det här spårade ur för länge sen, bäst jag håller käft, annat gör nog bara allt ännu värre. Om nu det går. Äh, borde inte blogga det här alls. Eller jo, med allt arbete som gått åt ska här ta mig tusan läggas upp! Känner lite samma sak som när man skrivit en dåliglåttext, alltså. Nej, bäst att jag äntligen slutar, tar och lägger och förhoppningsvis vaknar som en normalare människa. Godnatt! :) (Nu var det ett tagsen jag gjorde en smiley, så den blev söt right, right!!? EXAKT! ;) ) Förresten, smileys före slutparentes är förskräckligt fult.

Haha x) Och det här skrev han imorse:

Efter att ha läst gårdagens sista inlägg antar säkert många av er att jag......tror att jag är smartare än jag är....försöker verka förskräckligt knepig....egentligen bara ville berätta att jag skriver låtar, men lindade in det i en massa annat för att det inte skulle uppfattas som skryt....ville kunna göra en enligt mig själv rolig lista dagen efter.Som ni nog förstår så stämmer inte någon punkt från listan särskilt bra. Förutom den där punkten om att jag ofta pratar om saker som inte existerar.


Johan skriver låtar.. Vilket kan betyda att det är en CD på gång? ;)


Johan Palm kudde - TraderaVill du lägga ett bud på den kan du göra det här.

Beautiful Ones (aucustic)

För er som vill ha Beautiful Ones aucustic som Johan sjöng på det klippet från hans hotellrum, kan ladda ner det här.
Man måste vara medlem för att kunna ladda ner låten.

Annars kan ni adda johan-palm@live.se på msn så skickar jag låten till er. :)


Tack så jätte mycket till Miw som fixade låten dit / Matilda

Pepparkakshus från Klick!

Originalet är en 35-rummare Château Miraval ligger i Var, no

Klick! har gräddat det flådiga slottet Château Miraval som ett pepparkakshus. Slottet ligger i Frankrike och dit  flyttade Angelina Jolie och Brad Pitt efter deras tvillingars födsel. Bakom plåtarna står byggherren Robert Sigmund, 33, muraren Jenny Eriksson, 27, och snickarlärlingen Oskar Lindqvist, 22 - samtliga från NK Bageri i Stockholm.


Nu är det upp till dig att bestämma - vem behöver ett slott?

Nominerade är:
Rikard Palm, nyhetshjälte
Johanna Toftby, favvomamma
Johan Palm, "Idol"-rocker
Alice Svensson, "Idol"-tvåa
Josefine Sundström, skridskodansös
Markus Fagervall, skridskokung
Runar Sögaard, nygift och blond
Charlotte Perrelli, singelsångdiva
Jesper Blomqvist, skridskoprins
Linda Bengtzing, Diggiloomastodont
Jessica Almenäs, galavärd
Anders Bagge, juryjätte
Linda Isacsson, bonnatös
Linda Rosing, dejtare
Carola Häggkvist, sångdiva
Magnus Englund, sex-bonde
Carolina Gynning, yrväder
Tony Irving, danstorped
Amy Diamond, slottlös
Linda Lampenius, gravid violinist
Prinsessan Madeleine, slottinneboende

Just nu ligger Johan i ledning. Men strax under honom ligger Anders Bagge.
För att rösta: Klicka här!


Tack till läsaren Lollo som tipsade mig om detta. / Matilda


Idol-Johan: "Nu skiter jag i skolan"

Detta är en gammal intervju från början av November då det var rocktema och Johan hade sin tatuering.

Idollivet är precis som Mjölbykillen Johan Palm tänkt sig: sjukt och galet, så ibland kan det kan vara skönt att bara hänga med ett par östgötar och känna sig som hemma.
Han har ju inte direkt några läxor att sköta.
- Nu skiter jag i skolan, säger han.

Det är kväll. Jag och fotografen Eric sitter och väntar i foajén på hotellet vid Stureplan. Ganska snart dyker Johan Palm upp men han går bara förbi oss med en frågande blick och fortsätter ut genom entrédörren. Undrande följer vi honom ut och där ser vi att han hälsar på en skara unga fans, som brukar sitta utanför hela dagarna. När vi presenterar oss blir han lite förvånad över att vi var de som skulle intervjua honom. Han hade kanske tänk sig några äldre. Men redan där blir han mer avslappnad och blir riktigt glad över att vi ska bjuda honom på middag.
- Jag är hungrig och rätt trött nu, säger han. Vi har varit på spa och i natt fick jag knappt någon sömn, berättar han och flyttar diskret luggen från ögonen.
Så vi ger oss iväg mot närmaste restaurang. I dörren blir Johan nekad att komma in. Han är för ung.
- Faan också, det glömde jag! utbrister Johan. Jag får komma in innan sex och då kan man stanna hela kvällen även fast man inte är arton.
När vi vänder i dörren möter vi en annan idoldeltagare, Lars Eriksson, som skrattar och frågar om han ska vara Johans målsman. Johan bara blänger på honom och ger honom fingret. Sen skrattar han med. Johan får fria tyglar att ta oss till ett annat matställe och vi börjar promenera medan han bland annat berättar att han blivit god vän med Lars. Efter en kvart sitter vi på McDonald's.


"Lever i en bubbla"
Vi blir serverade maten och hör en man ropa Johans namn, samtidigt som han springer ut till den folksamling som fullkomligt glor in genom fönstret.
Johan skakar bara på huvudet och fortsätter att berätta om idollivet.
- Det har vänt upp och ner på mitt liv totalt. Det är kul, sjukt och underbart. Jag älskar uppmärksamheten, men det känns faktiskt ungefär som man tänkt sig, och det blir nästan lite tråkigt.
- Jag kan inte ta in allt. Lever i en bubbla.
- Det är konstigt. Man blir känd jättesnabbt men sen kan det ta slut jättefort. Men just nu är jag väl känd, jag finns ju på affischer till tidningen Frida, ger han som exempel och nickar med ett leende.
En annan sak som gjort stort intryck på honom är gemenskapen.
- Man får många nya vänner. Det är en otrolig sammanhållning mellan oss. Och det är trist när någon åker ut. En del verkar tro att vi är rivaler men så är det absolut inte, utan vi är kompisar, klargör han.

Kanske byter program
Johan har inte hunnit vara hemma på fem veckor. Rätt skönt, tycker han, eftersom han gillar storstadslivet med alla människor och det höga tempot. Men samtidigt har han hemlängtan och saknar sin mamma och framför allt hennes mat. Han har dessutom inte varit i skolan på över en månad.
Han går egentligen första året på teknikprogrammet, men det hann inte gå många veckor innan han hoppade av för att börja Idoläventyret.
- Jag hinner inte ta igen skolan nu, så jag tar ett sabbatsår så får jag starta om nästa år. Då kanske det blir musik jag söker.
Orsaken till att han inte valde musik direkt var att han ville ha en stabil grund att falla tillbaka på om det inte skulle gå vägen i musikbranschen.

Slarvig
Men helt utan plugg är han inte. Han måste till exempel lära sig låttexter till fredagarna, och disciplinen verkar heller inte ha genomgått någon större förvandling.
- Jag övar väl lite då och då. Jag har varit ganska slarvig med det ärligt talat, flinar han.
Ljudnivån på Mc Donald?s är ganska hög och det börjar dessutom bli lite kallt, så vi äter upp snabbt och ger oss iväg mot ett fik. Utanför stannar en äldre man till och ber snällt om han kan få Johans autograf. Han vill tydligen ge dem till barnbarnen. Men han passar på att ta en till sig själv också. Mannen tackar och bockar och vi fortsätter att gå.
Johan berättar vidare om ett av sina mål.
- Jag vill ha en pizza uppkallad efter mig på pizzeria Valentino i Mjölby. Det ska vara en Hawaii med tabasco och ska heta Palmpizza. Det är likt Panpizza och det finns palmer på Hawaii, förklarar han som om han tänkt ut det länge.
Sedan vänder han sig mot Eric, fotografen, och ser eftertänksam ut. Sedan flinar han:
- Undrar om det skulle funka med gräddfil på...

Struntar i elaka ord
Vi kommer småskrattandes fram till ett fik och vi ber Johan berätta hur han har utvecklats den senaste tiden.
- Som person är jag väl samma, men jag har utvecklats en hel del, både med sångrösten och som artist, säger Johan.
Men alla tycker inte att Johan är tillräckligt bra. Ibland får han höra och läsa elaka saker.
- Det är mest folk på Internet som klagar på mig. De pratar inte till mig, utan om mig. Ingen som vågar gå fram på stan och säga det, säger han bestämt.
- Om det är någon som skriver ?Du din jävla bög? så tar jag inte åt mig, men är det nåt som är konstruktivt så tar jag till mig det.
Men stilen tänker han inte ändra på. Johan lyssnar mest på brit-pop och rock nu för tiden. Det är en genre han själv tycker passar honom.
- Jag vet inte om jag vill bli placerad i ett fack, direkt, men det är en stil jag kan tänka mig.
- Men det som är typiskt jag är att jag har variation. Jag vill att folk blir intresserade och undrar ?Hur kommer det låta den här gången? Kommer han ha glasögon eller inte, kort eller långt hår?? och så. Jag har som en grund som jag sedan visar olika sidor av.
Hur kvällens framförande blir vill han inte tala om, men avslöjar i förhand att temat på fredagsfinalen är rock och att han är lite missnöjd med de låtar han kunde välja mellan.
- Rock är ju ett så stort begrepp och vi får liksom välja mellan 30 olika låtar. De kan inte representera hela rockvärlden. Visst kändes det bra när jag valde min låt men nu när jag sjungit på den ett tag så känns det som att det kan gå hur som helst.

Allsång på hotellrummet
Vi har värmt oss tillräckligt och beger oss tillbaka till hotellet. Det kommer fram en man med gigantiska biceps som blir helt begeistrad av Johan. Han ber om en autograf först på ena armen, sedan på den andra. Nu är hans dag räddad.
- Underligt, säger Johan. Det brukar mest vara småtjejer som kommer fram.
Johan blir osäker på om han vill gå upp på rummet, för han vet inte om städerskan snyggat till eller inte. Men vi får stiga på och möter ett äkta tonårsrum. I fönstret hänger en Metallicabanderoll och vid dörren ligger en drös med kärleksbrev.
- Jag har läst alla, men jag har inte svarat på ett enda. Jag har faktiskt inte hunnit köpa brevpapper.
- Jag fick två stora säckar godis på typ åtta kilo av ett fan, skrattar han. Vi på hotellet försöker hjälpas åt att äta upp det men vi har inte lyckats på flera dagar.
- Jag har också fått en Xbox, säger han och pekar på spelkonsollen på skrivbordet bredvid plasmateven.
Vi avrundar kvällen med att Johan tar fram gitarren och spelar några låtar. När han kommer till Coldplay's Viva La Vida sjunger vi med alla tre.För att se när Johan sjunger Beautiful Ones på sitt hotellrum, Klicka här!

Johan Palm


Bor: Mjölby.
Ålder: 16.
Familj: Mamma Marie-Louise, pappa Jan, storasyster Magdalena, storebror Henrik.
Studerar: Har hoppat av första året på teknikprogrammet på gymnasiet.
Civilstånd: Singel. - Men om jag får chansen i direktsändning tänkte jag dra skämtet att det är jag och Robin B, flinar han.
Favoritartist: David Bowie.
Favoritmat: Det mamma lagar.
Spelat gitarr i fem år. Är självlärd.
Rädsla: Att få en oväntad impuls i direktsändning och kanske råka spotta någon i ansiktet eller ta en lång falsk ton.
Vet om Norrköping:

- Öhh... att det ligger på en diagonal med Mjölby och Linköping. Sträckan är ungefär som att åka från Mjölby till Linköping och lika mycket till åt samma håll. Sen är det slut, flinar han.
Hälsning till Mölby och Östergötland: - Jag förstår att det är jobbigt utan mig, men håll ut!

____________

JOHAN! Åtta
snabba frågor:
Hund eller katt?
- Hund. Jag har en Irish soft coated wheaten terrier som heter Leia.
Kebab eller pizza?
- Pizza, för kebaben i Mjölby är inte som den var förr.
Kyss eller puss?
- Kyss.
Mjölby eller Stockholm?
- Stockholm. Jag gillar när det händer saker.
Moppe eller cykel?
- Cykel, för då kan man röra sig fritt.
Mc Donald's eller Burger King.
- Jag kan inte välja. De är goda båda två.
Killar eller tjejer?
- Tjejer.
Sommar eller vinter?
- Det kan vara vilket som. Men just nu fryser jag så jag säger sommar.

____________

JOHAN Om juryn:
Anders Bagge: En skön människa. Han är härlig och har humor.
Laila Bagge: Jao... Hon sitter i mitten. Hehe. Hon är proffsig, men det är i och för sig alla tre.
Andreas Carlsson: Andreas ler hela tiden.Källa

Bilderna är märkta för att det finns folk som tar utan att veta hur jobbigt det är att printa. Så vill ni ha bilderna utan bloggtexten får ni printa de på länken ovan: "Källa."
/ Matilda

Lady Stardust

Ni som har lyssnat på Johans senaste radiointervju vet att han sjöng Lady Stardust.

Nu kan ni ladda ner den >HÄR<

(Ganska långt ner på sidan står det "Free Downloadning Here", där klickar ni på Lady Stardust)
Tack till Miw som lagt ut låten där.

Årets TV-personlighet [Kanal 5]

På Kanal 5:s hemsida är Johan nominerad som "Årets TV-personlighet".

Johan ligger just nu på tredje plats. Före honom ligger Miley Cyrus och Erik & Mackan.

För att rösta på Johan: Klicka här och ge honom 5 stjärnor under bilden. Man kan rösta en gång varje dag. Och för att hjälpa honom få högre placering kan ni ju rösta 1 stjärna på Miley Cyrus och Erik & Mackan som just nu ligger före honom.


Tack till läsaren Miw som tipsade mig om detta! / Matilda

Johan Palm: Gör inte det här om du vill få mig på fall [FRIDA Nr 26]

Bild kommer när mitt batteri till kameran laddat färdigt!!


Tusentals tjejer är kära i Mjölbykillen som aldrig haft en flickvän. Men Johan Palm tar en sak i taget, och just nu är det karriären som gäller. Här får du veta vad du inte ska göra om du vill få Johan på fall, vad han önskar sig i julklapp och varför han gillar kändisbiten.

Tänk om man fick chansen att fråga Johan Palm vad som helst... Ja men oj, det har vi ju fått.

Hej Johan! Jag tänker gå rakt på sak. Hur fångar en tjej ditt intresse?
- Jag vet inte. Men det fungerar inte att springa fram och skrika efter autografer som många tror. På det sättet kan man inte umgås, det är bara jobbigt. Så går det till när jag träffar mina fans, men inte mina vänner eller min framtida flickvän.

Hur är du som pojkvän?
- Det vet jag inte än.

Kan du vara romantisk?
- Ja... om jag vill så kan jag nog det.

Längtar du efter en flickvän?
- Just nu skulle en flickvän inte passa in i mitt liv. Jag måste lägga all min koncentration på Idol och karriären efter det, så mitt svar är nej, jag längtar inte efter en flickvän... Men å andra sidan, om jag träffade någon som allt kändes rätt med skulle jag nog tänka om.

Vad önskar du dig i julklapp?
- En lyckad karriär efter Idol. Men under granen får det gärna ligga hårda klappar, kanske ett extern ljudkort eller en studiomikrofon.

Vad är det bästa du någonsin fått i julklapp?
- Jag fick min första elgitarr när jag var 12 år. Tekniskt sett var det inte en speciellt bra gitarr men det tänkte jag ju inte på då. Jag var bara jätteglad!

Hur ser ditt pojkrum ut?
- Det är en blandning av olika färger, grått, rött, ek. En massa gitarrer hänger överallt, och så har jag en dator och tv såklart. Dessutom är det nästan alltid stökigt.

Vad gör du helst när du är ledig?
- Slappar, spelar gitarr eller träffar kompisar.

Vem vet mest om dig?
- Jag själv.

Vad har du helst på smörgåsen?
- Pepparsalami eller något annat starkt.

Vem skulle du vilja vara om du fick leva om ditt liv?
- Jag har inget emot mitt eget liv så jag skulle nog vilja födas som mig själv. Igen. Men annars verkar David Bowies liv rätt schyst också.

När köpte du något åt dig själv senast och vad var det?
- Jag köpte en kycklingsallad till middag, som tyvärr inte var speciellt god.

Om du fick pengar att skänka till välgörenhet, vart skulle du skänka dem?
- Till olika saker. Men min farmor gick bort i cancer så först och främst skulle jag skänka pengarna till cancerfonden.

Vilken fråga skulle du aldrig svara på?
- Den här. Det känns som om det blir fel vad man än svarar.

Vad är det bästa med kändislivet?
- Har det några fördelar över huvud taget?

Jo, men du har ju sagt att du trivs med livet som kändis...
- Ja, i och för sig. Det är rätt mycket som är bra, och jag gillar uppmärksamhet.

Vem tycker du borde ha vunnit Idol?
- Det går inte att svara på. Vi är så bra vänner allihop så jag vill inte uttala mig om det. Det finns ingen jag tycker bättre eller sämre om.

Vad är ett måste i din resväska?
- Kamera, mobiltelefon och en ipod fullspäckad med bra musik.

Det ryktas att du blev mobbad i grundskolan. Stämmer det?
- Nej, det stämmer verkligen inte.

Hur lång är du?
- Oj, det var så länge sedan jag mätte mig. Men någonstans runt 1,75 och 1,80, tror jag.

Vad vill du hälsa FRIDA-läsarna?
- Jag vet inte. Jag hatar sådana frågor. En gång när jag skulle fylla i ett frågeformulär tog det flera timmar för jag visste inte vad jag skulle svara. Så... inga kommentarer.


Finns ute i butik 23 December
Kolla in FRIDA:s hemsida här.

Länk

Gillar du denna bloggen?

Då tycker jag att du ska använda min bild-länk som jag suttit och gjort nu ikväll.
Den är inte den finaste, och om någon kan göra en finare är det bara att höra av sig.Klistra in detta i Kodmallen för att få länken:
<a href="http://johanpalmfan.blogg.se"; target=";_blank";><img src="https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/786692/images/2008/johan-palm_23862708.jpg"; border="0" width="120" height="100" ></a>


- Har länken i bloggen några dagar så att ni kan se hur det ser ut.


Johan på P4 Östergötland 17/12-08

Idag var Johan med på P4 Östergötland för att han är nominerad som Årets Östgöte.
Lyssna på det här. Johan är med 24:00.

Vem är han egentligen - Idol-Johan?

Så här ser han ut - Johan Palm från Mjölby i TV 4:s Idol.


Johan Palm och Lana Brunell. Foto: SR.
Johan Palm och Lana Brunell. Foto: SR.

Go'morron Östergötlands Lana Brunell träffade Johan mellan repetitionerna i Stockholm och pratade om image, sångröst Mjölby och hysteriska tonårstjejer.


 Johan Palm del 1
 Johan Palm del 2
 Johan Palm del 3


Johan har under inspelningen av Idol fått smak på Stockholm och tycker att Mjölby börjar kännas lite för trångt och trist.

Han berättar också att han är rätt lat och sångtränar alldeles för lite...

Johan Palm. Foto: Lana Brunell, SR.
Johan Palm. Foto: Lana Brunell, SR

(Gammal radiointervju) Källa


Dagens ros

Såhär stod det i Mjölbys lokaltidning Corren idag:

Dagens ros går till Johan Palm! Du har förgyllt hösten för oss och många andra med din härliga charm och dina underbara framträdanden i Idol!


www.februaritjej.blogg.se

Jag vill tipsa er om lite bilder på Johan från finalen. Bilderna är tagna av Sara och finns på hennes blogg.
Inte röra, bara titta ;)

Årets Östgöte

Vem ska bli Årets östgöte 2008? Nu är de fem kandidaterna klara. Och en av dom är Johan Palm!

Så här lyder hans motivering: Johan Palm, Mjölby.  "Han har humor, bjuder på sig själv, har en skön stil och en härlig östgötska, har spridit stjärnglans över Mjölby. Han har också visat ett alternativ till ungdomars mösstrend genom att bära hatt".

Omröstningen
Du kan kan rösta via e-post, brev/vykort eller SMS:
ostgoten@sr.se

Sveriges Radio Östergötland
Box 500
601 07 Norrköping


SMS till: 722 50
Skriv: P4öst [mellanslag] Kandidatens efternamn

Vi behöver ha ditt brev/vykort senast den 30 december. Du kan e-posta och SMS:a fram till klockan 12 samma dag.
Vi vill också att du skriver ditt namn, din adress och ditt telefonnummer.


Årets östgöte presenteras på nyårsafton.

Tack
till läsaren Inu som tipsade mig om detta / Matilda

Källa.


Johan i finalen - Johnny the rocker ;)


Uppladdat av: sofiegreenpalmer @ youtube.

Peter Jihde: "Det kan bli galet i Idol-finalen"

Fantastiskt
"Peter Jihde kommer att minnas årets Idol som en av de bättre.
- Säsongen har varit fantastisk och jag måste säga att årets deltagare har varit bland de bästa. Alla hade bra skilda karaktärer.
Jihde nämner speciellt Johan Palm som blev ett dragplåster för många tjejer.
- Han sjöng i två toner och tjejerna bara föll för honom. Tänk om han skulle sjunga i tre toner?
Om Johan Palm får en bra producent kan han komma lång, tror Jihde."

Läs hela artikeln på Nyhetskanalen här.


Bilder från Aftonbladet [Livebloggen]Bakom kulisserna på Idol-efterfesten med FRIDA

Camilla: Hej Johan! Camilla från tidningen FRIDA.
Johan: Hej! Johan från Idol.
Camilla: Eh, jag vet...
Johan: Har jag något mellan tänderna?

Nej då Johan, smile on!
På tal om Johan var han en av deltagarna som inte passerat 18-årsstrecket och därmed inte får dricka alkohol. Spritvakter höll koll på att det endast var cola som fyllde sötnosens glas.Källa

Min video från Idolfinalen 2008 [Bara Johan!!]Alla filmerna är filmade av mig, Matilda.
Ni får gärna låna videon, men skriv då att den är från mig!

Johan - Johnny the rocker (Från Globen)

Ett ganska kort klipp, men väldigt kul att se:

Uppladdat av: jennorebb @ youtube

Katrin: "Jag försöker smyga alkohol i Johan Palms drinkar"Johan Palms galna fans i Globen [ExpressenTV]Bilder på Johan från Idolfinalen [Av: bellalindberg.blogg.se]

De här fina bilderna har jag fått  från Bella.


Lägg märke till Johans bror, Henrik, i hörnet under den röda skylten. ;)Någon som ser Johan i publiken? ♥ Ledtråd: Över bloggtexten....Nu håller jag på att ladda upp min Johan-video från globen på youtube.
Den dyker upp här snart! =)

Johan 12/12-08 Idolfinalen [Dustinhome]


Bilderna är från Dustinhome.se:s idolbildgalleri, det finns mycket mer bilder på idolerna med fansen. Säkert över hundra stycken, så jag valde bara ut några.

Johan Palm i finalen [Av Estefany]


Jag har fått tillåtelse av Estefany, som också var i globen, att lägga ut denna videon hon har gjort här på bloggen. Alla bilder är tagna av henne och alla filmer är filmade av henne. Se och njut ;)

Palms comeback [Expressens idolblogg]


Johan Palm som tidigare åkt ut kör Ugglas "Johhny Rocker" i hatt och kedjor. Samma epileptiska scenspråk som vanligt men otaliga tonårsfans blir som tokiga. Rösten kommer jag aldrig begripa men som uppvärmning för finalisterna gör han succé.

/Christian

2008-12-12 20:12

Källa

Gynning skyddar öronen för alla Johan Palm-skrik

- Johan Palm var är du? frågar Gynning i pausen och håller för öronen för att undfly något av publikskriken.Smart av TV4 att gå ut med att Johan är på palts här i Globen och bara ska sjunga för dem på plats. Då blev det ingen tvekan för de som köpt biljett för just hans skull om de skulle komma eller inte.Hade ju varit lite trist om publikplatser ekat tomma. Nu är de fyllda av skrikande tonårsflickor som jublar när Johan sjunger Ugglas gamla hit Johnny the rocker.

Skrivet av: Torbjörn Ek (Aftonbladets idolreporter)

Källa


Robin Bengtssons bilder från Idol 2008
Bilderna är från Dustionhome.se

Idol 2008 Tidning från finalen

- Filmen blir lite försenad och jag kommer antagligen lägga upp den här imorgon.

På varje sittplats i globen var det en Idol 2008 Tidning där det stod lite allt möjligt om Idol detta året. Jag tänkte visa er som inte var där allt som har med Johan att göra i den tidningen.
Johan svarar på till vem han vill skicka ett vykort till:Johan Palm på finalen 12/12-08

Nu håller jag på att göra en video av allting jag filmade med Johan i Fredags. Under tiden nI väntar kan ni få ett smakprov av en video på Johan igår, filmat av hannaochsofia @ youtube.


Katrin: "Jag gav Johan en lapdance på festen"


Såhär skriver Katrin på sin Idolblogg: "Fy fan va kul! Jag gick verkligen loss igår och jag älskar att jag gjorde det! Men roligast av allt måste nog ha varit när jag kör loss en lapdance på Johan Palm. Jag har skrattat åt detta hela dagen. Jag ser det så tydligt framför mig. Han sitter i soffan med armarna hängandes på var sin sida av kroppen. Jag fläker mig gränsle över honom och kastar med håret. Oj, om jag kastar med håret?! Jo, jag kastar med håret och svänger med min klänning. Jag chejkar som ett as. Johan ser mest på mig med häpen blick. Jag undrar vad han tänkte. "Den här tanten är fan loca!" tänke han nog. Ha ha. Kul."

Läs det själva här.

Hemma igen.

Hej allihopa! ♥

Nu är jag hemma från Stockholm igen. Jag har ju som ni redan vet varit på Idolfinalen i globen. Jag har filmat Johan, så imorgon kommer det filmer och bilder. Det är jätte dåligt ljud på filmerna, men bilden är helt okej iallfall :)

Jag tänkte börja värma upp lite redan nu och lägger in bilderna från backstage-bloggen på TV4:s hemsida.


Bella gästbloggar

Hej alla Johan Fans!
Det är bella från www.bellalindberg.blogg.se som skriver, Matilda skickade ett sms till mig imorse om skrev om jag skulle kunna skriva ett inlägg. Så jag gör vell det åt henne nu innan jag åker..

Ja som ni vet kanske är hon påväg till Stockholm för att se Idol live ikväll. Så hon han inte blogga imorse eftersom bussen gick så tidigt för henne. Jag ska nämligen också dit, men jag bor närmre Stockholm så vi åker inte förns tre tiden.
Så ikväll får Matilda och jag se vår största Idol Johan Palm live, så det kommer bli jättekul. Hon kommer hem igen sent på lördag kväll, och kan förmodligen inte blogga något  förns på söndag.

Ha en bra kväll allihopa!


Idol 2008: Johan Palm Beatlemania


Videon gjord av johnnybgbg @ youtube
Klicka på klippet och tryck på "titta i högre kvalitet" som står i blå text under klippet. Blir mycket bättre bild då.

Johan Palm är hemma igen [Corren.se 1/12-08]


Bild: TORD OLSSON


Efter flera månader i rampljuset kom Johan Palm tillbaka till Mjölby på måndagskvällen. - Det känns bra att lämna tävlingen med flaggan i topp, säger han om insatsen i "Idol".

Det är en trött, förkyld och kissnödig Johan Palm som precis har avslutat ett chatt med läsare på en av kvällstidningarna. I fredags åkte han ur "Idol". På måndagskvällen var det så dags att styra kosan hemåt mot Mjölby igen.


- Precis efteråt var man självklart besviken. Men förutom att man är sjuk nu så känns det jättebra, faktiskt. Det kommer nog något nytt efter det här, säger 16-åringen.

Ja, vad händer. Ska du tillbaka till skolan?


- Jag vet inte, jag får se hur jag gör. Antingen tar jag ett sabbatsår eller så pluggar jag några kurser i matte, engelska och svenska.

Vill släppa skiva


I helgen uppträdde han tillsammans med utslagna "Idol"-deltagare på ett köpcentrum i Stockholm. Johan Palm kommer med all säkerhet att ha fullt upp under den närmaste framtiden - men det var inget han funderade så mycket på under måndagskvällen.


- Vissa saker ska man väl ställa upp på, men allt är inte obligatoriskt.


Att han vill släppa en skiva framöver råder det dock inga tvivel. Frågan är bara när, var och hur.


- Jag vill verkligen släppa en skiva. Jag kanske inte behöver skriva alla låtar själv, men det skulle vara kul att få med några stycken. Viktigast är att man trivs med låtarna.

Corren.se


Johan är tillbaka...

Yes, Johan är tillbaka i Stockholm igen. Och imorgon ser vi honom i globen.
Som ni flesta vet ska jag ju på finalen. Så jag hade tänkt mobilblogga någon gång under kvällen, något kort på Johan kanske ;) Men jag hittar aldrig hur jag ska göra? Finns det någon där ute som vet hur man gör och kan förklara? :)

Johan tackar för breven..


Såhär har Johan skrivit på sin blogg idag: Tack för alla fina brev hörni! Tyvärr så hinner jag inte svara på allt, men jag är glad för att ni skriver och jag läser vartenda litet brev. :)

Beautiful Ones (Studio Version)


Har du inte låten och vill ha den?
Adda johan-palm@live.se på msn så skickar jag den till dig.

TV-minnen med Johan

Vad är bäst på tv - just nu, i år och om man blickar tillbaka i tv-historien?
TV4 har frågat Johan och vad de andra Idolerna gillar, vad de minns och varför!

Johan Palm Foto: TV4.
Johan Palm Foto: TV4

JOHAN PALM - kommer ut som Desperate housewives-fan


Vad har varit bäst på tv i år?

- Nej, men det här Idol , det är ju ganska stort i år, det är spännande.


Har du något tidigare tv-minne?

- Nej... nej.


Du kanske inte brukar kolla på tv?

- Nej, hehe.


Har du något favoritprogram?

- Men jag kollar ju inte så mycket på tv. South park på MTV. Fast det har jag bara i hotellägenheten.


Vad är det som är så bra med South park?

- Det är framförallt humorn, det är så otroligt bra humor, så där härligt politiskt inkorrekt. De driver med kändisar men lyckas nästan alltid ändå få fram en sensmoral.


Har du sett när de försöker få fram den där tonen, så att alla bajsar på sig?

- Fast det kanske inte är sensmoralen, va?


Nej, men det är ganska roligt.

- Ja, haha. "Brown noise" heter det väl. Ja, det är ett bra program. Sen är det de andra klassikerna som Simpsons och så.


Vad kollar jag mer på?

- Det känns som att jag tittar men nej, just nu gör jag nog inte det.


- Vi var och såg en visning av 90210 för någon dag sedan, och hela tiden satt jag och tänkte - hur fasen ska man kunna komma ihåg titeln på programmet? Det är tydligen postnumret till Beverly Hills.


Du har aldrig sett den tidigare serien?

- Hmm... jag blandar ihop det med Benny Hill tror jag. Fast det har jag inte heller sett. Det är någon polis, eller vad är det för något? Nej, det är ju den där musikgrejen, säger Johan och nynnar på signaturmelodin.


Så du kollar inte så mycket på tv då alltså?

- Jo, men jag kommer inte på vad. Filmer tycker jag är bra, mest komedier. Dum och dummare ser jag minst en gång per år. Det är nästan en tradition. Och Heroes såg jag första säsongen av när den gick, men jag slutade när det var tre avsnitt kvar. Och jag såg de två första säsongerna av Desperate housewives . Men det kanske jag inte borde stå för egentligen.


Brukade du titta på Idol tidigare år?

- Nja, vissa år kollade jag mer än andra. Första året såg jag ingenting, jag tyckte att det verkade töntigt.

Källa


Johan och Blondinbella


Jag vet inte exakt när denna bilden är tagen, men det var på något event hos MQ som Bindefeld höll i.
Kolla in Blondinbellas blogg (Isabella Löwengrip) här.
Många av er vet nog redan vem Blondinbella är, men för er som inte vet det kan jag berätta hon är sveriges största bloggerska.

Hetast just nu: JOHAN! <3


Kolla själva här på Tele2:s hemsida.
Vill du se allting Tele2:s Idolreporter Thomas gjort med Johan? Klicka här.
(Ni måste klicka er vidare till Johan Palm på den sidan)

Johan idag 8/12-08


Johan skriver idag på sin blogg att han inte har något att blogga om och "Det enda jag gör om dagarna nu är ju att sova, äta och spela xbox."


Johan i FRIDA Nr 25 2008

I det nya numret av FRIDA finns det väldigt roliga saker med Johan. Men vänta bara, i nästa nummer kommer det mer!


Stickers;  (Obs! Väldigt små)


Jätte fin plansch;Vad önskar sig Johan i julklapp?
1. En herrgård i England
2. En hemmastudio
3. En espressobryggare
4. En lägenhet i StockholmI nästa nummer av FRIDA kommer vi få reda på vad man absolut inte ska göra om man vill få Johan på fall! ;)


Nr 25 finns i butik 10 december!
Nästa nummer (Nr 26) finns i butik 23 december.

Klicka här för att komma till FRIDA:s hemsida

Anna Lisa, 12: "Det är inget idol utan Johan" [Expressen]

Anna Lisa, 12: "Det är inget idol utan Johan"
På fredag avgörs Idol.
Men en person saknas - Johan Palm. Åtminstone om man får tro Anna Lisa, 12. För en vecka sedan blev hon känd i hela Sverige som Johans största fan.
- Det är inte Idol utan Johan, säger hon

Anna Lisa Stamatopoulou kunde inte fatta vad som hände när hon fick komma upp på scenen förra fredagen och krama största idolen Johan Palm. Glädjen - och kanske också en smula chock - gick inte att ta mist på.
- Jag tänkte ingenting och så här i efterhand så kanske jag önskar att jag hade tagit det lite mera lugnt.

"Har något extra"
Johan Palm betyder jättemycket för Anna Lisa och det är något speciellt med honom som hon inte riktigt kan beskriva.
- Han har världens bästa röst och så är han jättecharmig och sen är det något extra som han har men som jag inte riktigt vet vad det är.
Anna Lisa var på plats i studion också i fredags. Men det var bortkastat:
- Det är inte Idol utan Johan.
På fredag är det dags för den stora finalen i Globen och Anna Lisa kommer att vara på plats. Hon hoppas på att få möta Johan igen.
- Jag ska vara där jättetidigt och se till att jag får träffa honom, säger hon och tillägger att han vet vem hon är nu.

Kevin vinner
I finalen tror Anna Lisa att det är Kevin som vinner. Enligt henne känns han som en färdig artist och han är alltid bra. När det gäller Johans framtid så hoppas Anna Lisa att han får ett skivkontrakt och:
- Att han flyttar till Stockholm, så att jag kan träffa honom oftare.

Källa

8 Snabbisar med Johan [Expressen]


Det är från en ganska gammal artikel på Expressen. Läs hela här.

Johan: "Jag är van vid hoten" [Chatt på aftonbladet.se 1/12-08]

Johan Palm chattade med aftonbladet.se:s läsare.
Foto: Urban Andersson (Aftonbladet)

Vad gillar han för tjejer?
Hur tacklar han alla negativa kommentarer?
Vad tycker han egentligen om de hängivna fansen?

Läs Johan Palms svar på frågorna när han chattade på aftonbladet.se.


Johan Palm säger: Hej alla! Nu är jag här :)
Millan säger: Hej johan! Du går ju i skolan... Kom du mycket efter i skolan när du var med i idol? Kram Millan
Johan Palm säger: Hej Millan! Jag har ju haft fullt upp med Idol och har därför inte hunnit plugga något över huvud taget. Nu kommer jag förmodligen ta ett sabbatsår, eller bara läsa några kurser.
putte säger: Hej Johan! Spelar du i något band?
Johan Palm säger: Tja Putte! Nej, något band har jag inte för tillfället.
Sofia säger: Hej Johan! Är den här hysterin runt dej så stor som det verkar? Kan du ens gå på stan själv nu för tiden? Hoopas du får allt du drömmer om. Kram
Johan Palm säger: Ja, nästan! Jag kan gå själv på stan, men sällan utan att någon känner igen mig... Det hoppas jag också, haha :)
Tobias säger: Hej Johan ska du flytta tillbaks till mjölby nu och bo här? //Mjölby bo
Johan Palm säger: Tjena Tobias! Ja då, kommer hem ikväll! :)
Linda säger: Ärligt, är inte du lite rädd för dina fans? De är ju helt galna!
Johan Palm säger: Haha, nejdå! Galna må de vara, men de flesta är så snälla så, så det är lugnt :)
Kissemjau säger: Av de som är kvar i Idol...vilken tycker du är värdigaste vinnaren?
Johan Palm säger: Hej! Jag tycker att alla som är kvar är värdiga vinnare. Men kanske Kevin då, om jag måste välja.
Amanda säger: Vilken "dejt" var roligast?
Johan Palm säger: Vet inte. Båda var roliga!
apc823 säger: Jag gillar din stil men undrar om den är inspirerad av japanskt mode?
Johan Palm säger: Tack! Nej, inte direkt. Tror jag inte i alla fall..? Hur ser japanskt mode ut egentligen? :P
nanny säger: Johan, du har alltid sjungt de bästa låtarna på fredagarna, vilka är dina favorit artiser/band?
Johan Palm säger: Tack Nanny! :) Jag har väldigt många! Några exempel är Bowie, Beatles, Metallica, Suede, Smiths och Killers.
Millan säger: Hej johan! Var det någon kärleksromans i idol? Kram millan
Johan Palm säger: Hej! Nja, det har det inte varit så vitt jag vet.
Malin28 säger: Hej Johan. Du är verkligen grymt duktig. Ser fram emot din förhoppningsvis kommande platta. ;) Hur kommer den att låta om du får bestämma helt själv?
Johan Palm säger: Hej! Tack så mycket! Den kommer att låta bra, förhoppningsvis! ;P
Sanna säger: Hej Johan vad gillar du för typ av tjejer? Sanna
Johan Palm säger: Lite olika! Men självsäkra, roliga och smarta tjejer med mycket utstrålning är ju alltid bra. :)
Linköping18 säger: Hur hanterar du de negativa kommentarerna om dig? Bakom skrikande flickor finns ju även avundsjuka killar.
Johan Palm säger: De flesta negativa kommentarerna verkar oftast lite... dumma i huvudet. Och konstruktiva är de sällan. Så det mesta kan man strunta i, eller till och med skratta åt. Klart att man kan ta illa upp av vissa saker, men det är inget jag går runt och mår dåligt av :)
Sofia säger: Hej! Vad tänkte du egentligen när tjejen reagerade som hon gjorde när du sjöng till henne i senaste programmet?
Johan Palm säger: Vet inte riktigt vad jag tänkte. Jag försökte mest koncentrera mig på framträdandet, men det var ju lite svårt, haha :)
nicklas säger: Hej Johan! jag undrar om du inte är rädd att gå runt på stan nu när du har fått vissa hot?
Johan Palm säger: Hej Nicklas! Hotats har det gjorts ändå sen jag syntes i tv första gången, haha. Så jag är van. Rädd är jag inte, men självklart är jag inte dum nog att gå runt själv i Sthlm mitt i natten nu.
Moderator säger: Dags för sista frågan!
stina95 säger: Hej Johan, vilket av dina framträdande är du mest nöjd med?
Johan Palm säger: Hej Stina! Johnny the Rucker och Poison är nog de jag är mest nöjd med.
Moderator säger: Tack Johan! Och tack till alla som ställde frågor! Tyvärr hann vi inte med alla - det var tusentals chattare som var inne...
Johan Palm säger: Tack allihopa! Många kramar

Källa


Ny design av Estefany

Hej på er! ♥

Som ni ser så har jag fått en ny design på bloggen. Den är gjord av Estefany, som också är ett fan till Johan. Tack så jätte mycket säger vi till henne och jag tycker verkligen ni ska gå in och kolla hennes blogg.

Sen har min blogg blivit tipsad om på Bellas blogg. Så jag tänkte tipsa er om hennes också. Hon är otroligt snäll och väldigt roligt att läsa vad hon skriver. Klicka här för att komma till hennes blogg. Hon är ett Johan-fan hon också ;)

- Glöm inte heller att rösta på vilken låt ni tycker Johan har gjort bäst i Idol här bredvid. :D

/ Matilda

Johan idag 6.11.08 <3


Johan skrev ikväll på sin blogg att han mår bättre. Som ni flesta redan vet har han varit sjuk och inte kunnat komma upp till Stockholm som han först planerat. Han kommer åka upp till Stockholm någon gång under veckan eftersom han ska medverka i Idolfinalen.

Glada nyheter

Precis som rubriken lyder så har ni som sett på Idol ikväll fått lika glada nyheter som jag. JOHAN KOMMER SJUNGA I GLOBEN! :D Inte en så tråkig idol-final då..


Johans egna bilder under idoltiden..


Bilderna finns i större format här på dustionhome:s hemsida. Om ni vill se mer bilder under idoltiden klickar ni er bara tillbaka till galleriet.

Modellbilder {Johan}Bilder från Heron City 29.11.08 #2

Tack till Extremtmongo @ bdb som tipsade mig om bilderna! :D

Bilder från Heron City 29.11.08

Uppdatering

Jag tänkte bara säga till alla er som följer bloggen, att det blir ingen uppdatering här förens imorgon kväll. Jag kommer hem sent och lägger då in massvis med bilder från när Johan uppträdde på Heron City den 29 November. Jag vill passa på att uppmana er som vill se bilderna redan nu att gå in på Extremtmongo @ bdb. Hon har alla underbara bilderna på sin bilddagbok.

- Tar bort detta inlägget imorgon när jag börjar uppdatera igen :)

/ Matilda, Måndag 1/12

Fenomenet Johan Palm [Dustin home]

Fenomenet Johan Palm

Det är väl inga oklarheter i vem som har varit populärast här på sidan under hösten, i fredags räckte det inte hela vägen men han försvinner inte för det eller hur?


Annalisa


Nästan 3000 kommentarer har han fått av er i våra gästböcker, det är mer än vad alla deltagare fick tillsammans förra året!

Det började med sista chansen i september där han körde The Verve - Drugs don't work. Han blev nästan snuvad på platsen av Jenny Karevik men räddad av Laila Bagge med en väldigt speciell guldbiljett.
Efter det så har han skaffat fler och fler fans oavsett vad juryn har tyckt och hysterin har bara stegrat, 16-åringen från Mjölby som visar hur man marknadsför sig själv som ingen annan!

Nu senast i fredags fick Annalisa, 13 år, sina drömmar uppfyllda på scenen när Peter Jihde tar upp henne för att träffa sin Idol. Inte helt oväntat så dök hon även upp i lördags när Idolerna var på plats i Heron City.


Annalisa


Jag kan bara säga grattis till Johan, som inte är klar med Sverige bara för att han åkte ut ur Idol, istället kan vi nog säga att det är nu han börjar på riktigt!


Annalisa

Källa

Johan hemma i MjölbyIdag har Johan lämnat Stockholm och är nu hemma i Mjölby igen.

Johan-Special i IdolTV

Ännu en gång är det Johan-Special på IdolTV. Ikväll kl 20.00 och en timme framåt.

Foto: Daniel Ohlsson/TV4

För dig som fortfarande inte har IdolTV på mobilen kan skaffa det genom att klicka här och rulla ner lite på sidan. Skriva i ditt mobilnummer och få ett gratis sms från idol.se där resten av instruktionerna står.

Bilder från Vakna! med the voice

Såhär har Josefin Crafoord skrivit på sin blogg:

Johan berättade offcam att han har designerdrömmar, -Om jag blir riktigt känd ska jag göra ett klädmärke och sälja som smör, bara för jag är känd, haha. Jo, så sa han.


Vakna med The voice

Del 1:

Del 2:

Del 3:

Johan i Vakna med The voice

Nu har Johan nyss varit med i Vakna med The Voice. För er som inte har sätt det så kan jag berätta att det var inte han som ringde in och frågade Anna en fråga när hon var där. Det var också en tjej som frågade var han tror alla ser hos honom, då svarade han det gamla klassiska: - Jag är ung och dom kan relatera sig till mig. Josefin Crafoord kom på att någon hade sagt att han skulle säga så. Och precis som alla andra sagt så sa Johan att han umgicks lika mycket med alla idolerna och det var jätte bra sammanhållning. Svaret på om han blev kär i någon var: Njaa.. Sen var samma svar på om han fått skivkontrakt: Njaa..

Det var tydligen många som hade ringt in och velat ställa en fråga till Johan. Många hade säkert skrikit och gråtit för deras redaktör Kjell kom in och låtsades svimma när han såg Johan. Dom som fick ställa frågor var dock lugna. Synd tycker jag, vore kul att ha något riktigt galet fan som ställde en fråga. :) Klippet kommer så fort som möjligt!

RSS 2.0