Småtjejerna skrek efter Johan Palm


Fotograf: Elin Söderström

ÖRNSKÖLDSVIK Johan Palm, som tävlade i senaste Idol, spelade i Oskarsgallerian.
Det blev lätt hysteriskt och småtjejerna skrek efter honom.

Tillsammans med sin bror Henrik Palm framförde flickidolen bland annat hitsingeln Emma-Lee.

 

Det hela lät faktiskt rätt bra och Johan Palm har utvecklats röstmässigt sedan Idol-tiden. Fast fortfarande har han kvar sin osäkra och luffiga stil.

 

Hans låt Danger, danger är svängig för övrigt.

 

Palm är just nu på promotionturné för albumet My Antidote och upplägget är genialt:

 

Han spelar knappt en handfull akustiska låtar och signerar sedan skivor för 100 kronor styck – för att inte tala om pr-vinsten.

 

Johan Palm spelade i trappen, ovan fiket Barista, och redan två timmar innan framträdandet var Oskarsgallerian fylld – med skrikande och förväntansfulla småtjejer.

 

Det hela började i höstas då den lille rågblonde sångaren Palm var med i Idol och blev omåttligt populär bland landets tweens – prepubertala ungdomar, främst tjejer; fångade i händerna på marknadskrafterna.

 

De är hängivna och okritiska – köpstarka, samt saknar sunda estetiska värderingar (för att låna en definition av Hanna Fahl).

 

Nu när det dessutom har gått trend i att simulera panikattack, i samband med att Johan Palm uppträder – är Beatlesliknelsen nära.

 

Det hela är rätt charmigt:

 

Den unga publiken fotograferar och filmar med små kompaktkameror och mobiltelefoner. Vissa försöker sjunga med, men de engelska texterna är för avancerade – så det blir till allt skrika:

De flesta skriker.


Källa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0